Akustikpaneler, populært som aldrig før.

Akustikpaneler er populært som aldrig før. Ikke blot blandt nybyggere, men mange vælger også at få sat akustikpaneler op i ældre boliger.

Hvor og hvorfor akustikpaneler?

Der kan være flere forskellige årsager til at både unge som ældre tilvælger akustikpaneler, og placeringen af dem er meget forskellige. Det er nemlig ikke kun i loftet at disse benyttes, de kan også monteres på væggene.
Nellikebakken 23

AKUSTIKPANELER I LOFTET

Trenden indenfor husbyggeri er store rum med højt til loftet. Disse rum er enormt flotte og luksuriøse at se på og være i. Dog er der et minus. Har rummet mange glatte flader som klinker og gipsvægge, kommer det ofte til at opstå en dårlig rungklang i rummet. Det kan være svært at høre, hvad dine gæster siger. Eller børneleg i rummet kan skære gennem marv og ben, også uden de taler særlig højt. Dette er ikke blot et irritationsmoment, men kan også på lang sigt medfører hovedpine, koncentrationsbesvær og stress. MEN, der findes heldigvis en løsning på dette problem.

Drømmer du om at bygge et hus med højt til loftet, med flotte og luksuriøse rum og som også har en god rumklang? Så kan løsningen være at montere akustikpaneler. Med akustikpaneler monteret i loftet, kan du både løfte indretningen og samtidig forbedre akustikken. Akustikplader, akustikpaneler eller listeloft har alle samme formål, nemlig at fungere som lydabsorberende objekter og dermed forbedre akustikken. Der findes naturligvis andre måder at forbedre akustikken i boligen, disse giver dog ikke det samme stilrene udtryk til din bolig. Specielt de træfarvede akustikpaneler går godt i spænd med tidens trends og den stilrene skandinaviske design. Men de fås naturligvis også i andre forskellige nuancer.

Trælamellerne i et listeloft har en særlig evne til at absorbere lyd og dermed mindske støj. Dermed forbedres ikke kun akustikken i det pågældende rum, men forhindre samtidig lyden i at vandre opad.

AKUSTIKPANELER PÅ VÆGGENE

Akustikpaneler kommer i forskellige træsorter og i flere forskellige farver. Som nævnt ovenfor benyttes de ofte i loftet, men du kan faktisk også opnå samme lydabsorberende effekt ved at montere dem på væggene. Her skal du dog være opmærksom på, ligesom ved loftet, at det som udgangspunkt ikke er nok bare at tilføje en enkelt akustikplade. For at opnå en effekt er det nødvendigt at lave en beregning på, hvor mange der bør benyttes i forhold i rummets kvadratmeter.

Er du ikke typen, der drømmer om store rum med højt til loftet. Derimod elsker du små hyggelige rum, der ikke har behov for lydabsorbering. Så fortvivl ikke. Akustikpaneler kan også benyttes som en del af boligens design, som er med til at sikre, at din bolig får et unikt og moderne udtryk.

Toerven 6 5