Gulve, vægge og lofter husets indvendig design

Når vi sammen går i gang med planlægningen af jeres nye hus, er der mange ting, der skal tages stilling til.

FLOTTE OG PRAKTISKE GULVE

Nye huse bygges i dag med gulvvarme. Dette er en usynlig varmekilde, der giver en god komfort da varmen fordeles jævnt i huset. Hvilket gulv der skal benyttes i jeres nye hjem er helt op til jer, men her er det vigtigt at have i mente, at det valg I tager ikke lige kan ændres igen.

I alle vores huse er der altid gulvvarme. Det giver komfort og godt indeklima både ved klinker og trægulve. Når I vælger materialer til husets indvendige del, er det også en god idé lige at ofre nogle ekstra tanker på de valgmuligheder, som er svære at ændre. Vores erfaring er, at klassisk udseende elementer og materialer ofte har en længere levetid.  

For gulvene er de mest populære muligheder træ og klinker, men der findes også gode billigere løsninger som laminat, linoleum eller spændende alternative løsninger som beton og epoxy. Mange vælger klinker i de rum hvor slid og snavs er mest udbredt. Det gælder især entre, bryggers, badeværelser og køkken eller køkken/alrum. Klinkerne kombineres flot med ægte eller imiteret træ i husets stue og værelser.

Degnelodden 10570X788px
Toerven 6 5

VÆGGENE I DIT NYE HJEM

Mange vælger glasvæv, savsmuldstapet eller malet filt på væggene i deres nye bolig. Ofte er disse hvidmalet som er nem og praktisk og gør indretningen enklere. Dog er der kommet flere alternativer til de klassiske hvide vægge. Det at male enkelte vægge i en stærk farve, opsætte en New Yorker væg opbygget i smukke murstensskaller, eller opbygger en eller flere vægge hvor der er påsat akustikpaneler. Alt dette er med til at skabe varme og hygge i det ellers nye og sterile hjem, og samtidig kan akustikpaneler være med til at skabe en bedre akustik i rummene.

LOFTER

Når I skal bygge nyt hus, er der mange valg der skal træffes, og valg af lofter er ikke en undtagelse. Her skal I først og fremmest vælge hvor høje i ønsker jeres lofter skal være, og om I ønsker skrå lofter. Skal det være samme slags loft i hele huset? Hvilket materiale passer bedst? Hvad er nemmest at vedligeholde? Rent æstetisk er der også stor forskel på, om loftet er af gips, træ, af træbeton eller pudset.

Mange huse bygges i dag efter den nordiske stil med store glaspartier, enkle rum og højt til loftet. Dette er flot og stilrent, men kan også skabe udfordringer i form af dårlig akustik i rummene. Derfor vil opfordre vi altid til at tage stilling til om jeres nye hjem ville have gavn af lydlofter.

4