Jordvarme

Jordvarme er populært for sine store besparelser på varmeregningen sammenlignet med andre opvarmningsformer som oliefyr og elvarme. Selvom installationen er en investering, øger den boligens værdi og sikrer langsigtede besparelser.

Jordvarme er i de seneste år blevet mere og mere populær blandt de danske boligejere. Med jordvarme får du en opvarmningsform, der kan sikre dig store besparelser på varmeregningen i forhold til eksempelvis oliefyr, gasvarme eller elvarme. Det er en lidt dyrere investering at få etableret, da det kræver hjælp fra en fagmand. Til gengæld øger du boligens værdi, og sparer penge alle de år du bor i huset, også selv om det er vinter og frostvejr. Ofte kan et moderne lavenergihus opvarmes alene med jordvarme, og du bliver derfor uafhængig af offentlige energikilder.

Kolbæk Mark 43 (11)

JORDVARMEANLÆG

Et jordvarmeanlæg kan sammenlignes med solvarme med en varmepumpe. Der graves en slange fyldt med frostvæske ned i jorden. Denne slange bliver opvarmet af den energi som solen giver, og derefter pumpes væsken ind i jordvarmepumpen, som er placeret inde i boligen. Dette benyttes derefter til at opvarme huset og brugsvand i boligen.

For at få den bedste udnyttelse af jordvarmen, er det vigtigt at boligen er velisoleret og tæt. Derfor er denne form for varmekilde populært blandt nybyggere, da disse boliger, for at leve op til standarden, altid er velisolerede. Samtidig er det forbundet med en lavere omkostning, når jordvarme er tænkt ind i planen ved nybyggeri, da det er nemt at grave ned i forbindelse med byggeriet.

Som tommelfingerregel skal der benyttes dobbelt så meget jordslange i haven som boligen størrelse. Dette er vigtig at have i mente, da grundens størrelse har stor betydning for, om du kan installere jordvarme. Dog er det muligt at få lagt lodret jordvarme i stedet for vandret.

Hos Vestergaard Huse har vi stor erfaring med nybyggeri og tidens tendenser. Vi står naturligvis klar til at vejlede omkring installering af jordvarme i forbindelse med din nye bolig.

Se mere om energioptimering hos Vestergaard Huse.

ENERGIOPTIMERING OG JORDVARME

Mange danskere vælger i dag at bygge energioptimerede huse. Dette både på baggrund af de langsigtede udgifter, men i høj grad også fordi de ønsker at være grønne og passe på miljøet. Energioptimering sker i dag på linje med de almindelige beslutninger, når man bygger hus. Såsom valg af køkken, antal værelser, carport eller garage ol.

Endnu en fordel ved at vælge jordvarme fremfor fx solceller er, at dit nye hus ikke ændre udseende, da jordvarme er nedgravet i jorden og varmepumpen kan placeres et diskret sted.

Hos Vestergaard huse har vi bygget lavenergihuse i mange år, og vi kender de gode løsninger på markedet. Vi følger tidens tendenser, og på den måde sikre, at når du altid får et hus der lever op til dine behov og tidens standarder. Når du bygger energivenligt, er det ikke blot godt for miljøet og klimaet men også for din energiregning.

Kontakt os allerede i dag. Vores dygtige byggerådgiver altid står altid klar til at drøfte dine muligheder og udarbejde de konkrete beregninger på netop din drømmebolig.

Toerven 6 6

FÅ INSPIRATION TIL JERES NYE HUS

Hos Vestergaard Huse vil vi gå rigtig langt for jer i byggeprocessen. Vores byggerådgivere ved, hvad der fungerer, og står klar til at hjælpe jer fra start til slut. På den måde sikres, at I kan træffe de valg, der passer til jeres behov på et oplyst grundlag.

Book et møde med en af vores byggerådgivere, det er helt uforpligtende og ganske gratis