Find jeres drømmehus type her

Vælg mellem vores 4 hustyper i flere grundplaner og størrelser

Flere hustyper

Fastlagte grundplaner i flere størrelser. Vælg det koncept, der svarer bedst til jeres boligdrøm.

Mange muligheder

Fleksibelt og individuelt. Vælg jeres egen indretning, materialer, farver, elementer og funktioner.

Bestil vores katalog

Modtag vores katalog og få inspiration til de mange muligheder for at bygge jeres nye hus.

Vælg det koncepthus der passer til jeres behov!

Hustyper

Længehuse

Hustyper

Vinkelhuse

Hustyper

Funkishuse

Hustyper

T-huse

Skal vi i gang med jeres boligdrøm?

Kontakt os i dag hvis du har spørgsmål til dit byggeprojekt.

Kontakt osSe katalog

Se vores reference huse

Se alleÅbent hus

Kontakt os

Kontakt os hvis du har spørgsmål, eller du ønsker at vide mere om,
hvordan vi kan hjælpe dig og komme videre med dit drømmehus.

Typiske hustyper

Der findes en lang række hustyper og nogle af de typiske hustyper er landhuset, byhuset og forskellige typer villaer. De har alle hver deres udseende, samt fordele og ulemper. Ofte er det primært en smagssag, som bliver den afgørende faktor for valget hus, samt beliggenhed og plads. Det er ikke muligt at bygge villaer eller landhuse inde midt i byen grundet pladsmangel. Derfor giver det mening at der findes de her forskellige typer af huse.

Når det kommer til valg af hus, så findes der en række forskellige muligheder. Der er mulighed for at købe et allerede eksisterende hus, som herefter kan renoveres, hvis det ønskes. Dernæst er der også en mulighed for selvbyg eller få det bygget af et byggefirma. Sidstnævnte er klart den meste valgte i forhold til at bygge nyt hus fra bunden. Huset vil hurtigere kunne blive bygget færdigt og der er en hvis professionel sikkerhed forbundet med et byggefirma. Det er dog vigtigt at finde ud af hvilket type hus der skal bygges inden byggefirmaet vælges.

Byggefirmaer er der nok af og det er derfor vigtigt at vide hvilke faktorer der er vigtige for valget af byggefirma. Først og fremmest bør du finde ud af hvilket hus du ønsker at få bygget. Arkitekttegnede huse kræver et byggefirma med tilknyttede arkitekter. Et sådan hus tager højde for alle personlige ønsker og gør det muligt at bygge ude for normale rammer. Det betyder dog også at prisen er markant højere og processen betydeligt længere. Den anden mulighed er derfor at få bygget et hus efter færdige plantegninger. Det betyder at huset dermed allerede er tegnet og klar til at blive bygget. Huset bliver dermed billigere og hurtigere færdigbygget. Det kan altså være en stor fordel at få bygget et færdigtegnet hus.

Mulighed for egne præg

Den helt store ulempe ved at bygge et færdigtegnet hus er selvsagt muligheden for sit eget personlige præg. Mange byggefirmaer tilbyder at bygge huse efter en færdigtegnet plan, men sjældent med mulighed for egne præg. Vi tilbyder dog færdige plantegninger med mulighed for netop dette. Det kan være i forhold til rums placering, murstenstype, maling og meget mere. Alt dette vil blive gennemgået sammen med din tilknyttede byggerådgiver. Her hos os får du en personlig byggerådgiver, som vil varetage dit projekt hele vejen igennem. Det er vigtigt at have en fast byggerådgiver, da det giver øget tryghed, forståelse og gør processen hurtigere. Her er det muligt at fortælle nærmere om ønsker og krav til sit kommende hus. Byggerådgiveren kan herefter fortælle hvad der er muligt inde for jeres budget, samt eventuelle alternativer.

 

Vores hustyper

Der findes altså mange forskellige muligheder, når det kommer til at finde eller bygge nyt hus. Vi vil anbefale at man finder et byggefirma der har personlig rådgivning og løsninger der passer til ens krav. Er det arkitekttegnede huse du er på udkig efter, så find et byggefirma der har fokus på dette. Er du derimod på udkig efter at bygge et nyt hus til en skarp pris, hvor der samtidig er mulighed for at sætte sit eget personlige præg, så find et byggefirma der har færdige plantegninger. Her er det muligt at spare mange penge og derudover også få sit hus langt hurtigere end hvis det var arkitekttegnet. Det er en meget længere proces, da der netop ikke er noget på plads fra start. Det er i hvert fald ikke for alle og en byggerådgiver vil derfor være oplagt, så man får en fornemmelse af hvilken løsning der passer bedst til ens krav og behov.

Her hos Vestergaard Huse har vi et særligt fokus på netop at bygge huse som er færdigtegnede, hvilket gør det billigere og gør at du hurtigere kan få dit hus. Vi har fire hustyper som vi primært arbejder med. De har hver især deres udseende, så selvom det ikke er arkitektegnet, så er der stadig mulighed for at vælge noget der falder i ens smag. Fælles for alle husene er at de er bygget efter et princip om lavenergi. Det vil altså sige at husene vil give en god besparelse på længere sigt. Der er derfor penge at spare på længere sigt, hvis man investerer i et energivenligt hjem. Vælger man derimod at opkøbe et ældre hus, så kan det faktisk blive dyrere på sigt og de fleste har deres hus i mange år. Derfor er det ikke nødvendigvis billigere at købe et eksisterende hus, selvom her og nu prisen siger det.

 

Længehuse

Vi har, som nævnt, fire forskellige hustyper som vi tilbyder. Den første type er et længehus. Det er et meget klassisk hus, som rigtig mange vælger. De er meget enkle i deres opbygning og er uden mange skarpe vinkler. Længehuse har derfor et meget enkelt look, som mange familier er rigtig glade for. Det er et oplagt valg til dem der har et lang og smal grund.

Vinkelhuse

Denne type bolig er en smule anderledes. Her er fokus ikke at lave et langt hus uden kanter eller vinkler, men derimod netop at prise vinkler og deraf navnet vinkelhus. Det kan give en god indramning af en eventuel terrasse og have.

Funkishuse

Her får man et hus, som er meget moderne og som fordrer funktionalisme. Det er ikke et traditionelt hus, som de to andre. Husets arkitektur er bygget op omkring rene linjer, rigeligt med lys og luft. Det er altså et meget praktisk og minimalistisk design med dets form og indretning. Er du på udkig efter er mere utraditionelt hus, så er funkishuse helt sikkert værd at kigge efter.

T-huse

Her er der tale om en form for kombination mellem længehuse og vinkelhuse. Det er formet som et ’T’ og deraf navnet t-huse. Det indrammer ikke på samme måde som et vinkelhus, men agerer mere som en åbning ud til en terrasse eller have. Der er altså rig mulighed for at bygge et hus efter ens egne behov og krav.